Nyheter

Donationer

2015-07-30 20:41:23

Att hålla Skivsamlingen vid liv kostar ungefär 1000:- per år. Det är ingen gigantisk summa pengar, men som nybliven pappa och husägare så är det ändå en märkbar utgift. Av den anledningen har jag lagt till knappar här ovan; en för Paypal och en för Flattr. På så sätt så finns möjlighet för den som tycker om sidan att hjälpa till att hålla den vid liv.

Utgifterna för sidan består dels av webbhotellet hos Binero vilket kostar 79:-/månaden, och dels domännamnen skivsamlingen.se (109:-/år) och skivsamling.nu (129:-/år). Årligen lägger jag alltså ut 1186 kronor ur egen ficka. Som ni kanske vet finns det reklam på sidan, men den har under dessa år aldrig lett till någon utbetalning.

Min förhoppning är att donationerna ska komma upp i 1000:-. Gör vi det så kommer jag även ta bort all reklam från sidan som en liten bonus. Kommer vi inte upp i det så får jag överväga möjligheterna att få ner kostnaderna för sidan. I allra värsta fall kommer jag att lägga ned sidan, men i så fall meddelar jag detta i god tid så att alla får möjlighet att ladda ned sin skivsamling.

Hoppas du vill hjälpa till!

Öppen källkod

2012-08-09 11:24:29

Detta inlägg är av det mer tekniska slaget men kan kanske vara av intresse för några av Skivsamlingens medlemmar.

Skivsamlingen.se skapades för att fylla det upplevda hål som efterlämnades när skivsamling.nu helt plötsligt gick i graven. Det var troligtvis mitt första större projekt i PHP och mycket av grunden kodades för cirka fem år sedan. Så här i efterhand så kan jag bara konstatera att det i alla fall fungerade.

Jag har insett att jag inte har den tid eller det engagemang som krävs för att Skivsamlingen ska kunna blomma ut, så jag ber helt enkelt om hjälp. Källkoden finns på GitHub och där kan förslag lämnas, problem uppdagas och kod utvecklas.

Sidan kommer att fortsätta finnas på samma plats som tidigare, så det här handlar inte om att jag lägger ner sidan. Jag kommer att fortsätta betala räkningarna för domännamn och webbhotell. Förhoppningsvis så kommer det också finnas anledning att med jämna mellanrum ladda upp ny kod. Jag kommer inte heller att hindra någon från att sätta upp sin egen version av sidan, men ge gärna "credits where credits are due" så att säga.

Skivsamlingen har alltid varit helt beroende av sina medlemmar och det här är bara ytterligare ett steg i utvecklingen.

Byte av webbhotell

2011-12-21 17:44:54

Skivsamlingen vill informera om att sidan just nu byter webbhotell och detta kan innebära vissa problem för våra besökare. Till exempel finns det en risk att skivor som läggs till de närmaste dagarna kommer att försvinna.

Förhoppningsvis så kommer det hela dock flyta på helt obemärkt. När det hela är klart så förväntas sidan kännas snabbare och det bidrar till utökat utrymme till förbättringar.

Ser du detta så har du dock av allt att döma landat på det nya webhotellet, vilket betyder att allt är frid och fröjd!

God jul!

Nya Skivsamlingen lanserad!

2010-07-17 14:43:01

I ett drygt halvår - av och till - har utvecklingen av nya versionen av Skivsamlingen pågått bakom kulisserna. Vissa har redan testat på betaversionen, men för de allra flesta är det helt nytt.

Den stora förändringen är sidans utseende som har fått sig en uppfräschning. Dessutom så har det rensats upp bland funktionaliteten för att göra plats åt nya, mer användbara, funktioner senare.

Sidan har testats så gott det går och migrationen till det nya systemet ser ut att ha gått bra, men håll ögonen öppna efter saker som inte fungerar!

Hoppas ni gillar nya Skivsamlingen!

Uppgradering

2010-01-26 12:20:45

Under gårdagen uppgraderade Skivsamlingens webbhotell sina servrar vilket ledde till vissa kompatibilitetsproblem med sidan. Förhoppningsvis är dessa åtgärdade nu, men om någonting dyker upp så är det jättebra om ni skickar ett mail som beskriver problemet.

Det kan också nämnas att nästa version av Skivsamlingen har påbörjats så smått under vintern och på grund av de problem som uppstod kommer jag göra så gott jag kan för att skynda på processen. Därmed så uppskattas också förslag på vad ni skulle vilja se på sidan framöver.