Nyheter

Skivsamlingen v. 3

2008-08-04 21:06:13

Och så, efter mycket om och men, var den äntligen här: version 3 av Skivsamlingen! Det allra mesta har skett under ytan, men visst har det hänt lite på isbergets topp också.

Några efterfrågade nyheter som tagit plats på sidan denna gång är exportering av sin skivsamling, utökad medlemsstatistik, möjligheten att ändra sina uppgifter, anpassning av antal skivor per sida och möjligheten att skicka meddelanden till alla medlemmar (vill du inte ta emot går detta dock att ändra under Inställningar).

Annars får ni kolla runt på sidan och se vad ni tycker. Hör av er med synpunkter och tankar, och framförallt meddela om ni stöter på problem.

Livstecken

2008-06-19 21:35:34

Ett kort meddelande för att låta er veta att saker och ting faktiskt rör på sig under ytan.. Jag har haft mycket att göra och varit bortrest en hel del på sistone, men en uppdatering av sidan är på gång. Det kommer ske en viss förändring av visningen av profiler och skivsamlingar, men den viktigaste förändringen är troligen att sidan kommer att fungera även utan javascript och därmed nå ut till fler användare samt ge större möjligheter att se sidan på t.ex. mobiler.

Då det som sagt är mycket annat att göra så kommer icke-kritiska buggar att åtgärdas först i den nya versionen, men de kommer alltså att bli åtgärdade. Fortsätt även skicka förslag, flera av de idéer som dykt ner i inboxen är redan mer eller mindre klara för nästa release.

Siduppdelning

2008-05-21 09:35:20

En enkel siduppdelning har lagts till på alla skivsamlingarna med 100 skivor per sida. Detta snabbar upp laddningen nämnvärt på större samlingar. Ursäkta att det tagit sådan tid att ordna, jag har ägnat mycket tid åt att försöka komma på något smartare sätt att dela upp samlingarna, dock utan resultat. Så småningom så ska hela presentationen av samlingarna skrivas om (igen..), men innan jag ger mig på det ska jag försöka ordna möjlighet till en egen profiltext.

Ny funktion betyder tyvärr inte helt sällsynt nya buggar, så fortsätt skicka både ris och ros!

Enkla adresser

2008-04-23 11:07:44

En mindre förändring har gjorts vad gäller adresserna till de olika sidorna här på Skivsamlingen. Det trevligaste exemplet är förmodligen att man numera når sin egen samling på www.skivsamlingen.se/users/användarnamn. Vissa problem kan uppstå den närmaste tiden med missriktade länkar och liknande, då det är lätt att missa vissa småsaker, men hittar du nåt är det bara att slänga iväg ett mail. Notera dock att de gamla adresserna fortfarande kommer att fungera.

Ett annat tillägg av modell tråkigare är att det nu ligger lite reklam till höger på alla samlingar. Detta är för att försöka täcka åtminstone kostnaderna för webbhotell och domän. Vill du stödja sidan ytterligare? Använd gärna länkarna under Köp dina skivor här när du ska beställa skivor.

Nästa projekt blir förmodligen att ge alla användare möjlighet att skriva en kortare presentationstext till sin samling. Dessutom känns det som att själva presentationen av samlingen inte är klockren (ganska långsam att ladda och inte heller så värst snygg). Maila gärna förslag på hur man skulle kunna presentera samlingarna och har du exempel från andra sidor så är det jättebra om du skickar med en länk.

Allt gott!

Uppdatering

2008-04-02 09:25:10

Efter ett antal mail och en hel del funderingar så har jag nu gjort om systemet så att det mer liknar det som en gång i tiden fanns på skivsamling.nu. Varje användare har nu full kontroll över sin egen samling och kan lätt lägga till nya skivor i högerspalten på sin profil, samt redigera information om en skiva bara genom att klicka på texten.

Dessutom finns det möjlighet att skriva en kommentar till varje skiva. Detta gör man genom att på sin profil klicka på pilen till höger om skivan så dyker kommentarsraden upp (där man även kan radera skivan). Klicka bara på ... så kan du sedan skriva in vad du vill.

Det som tidigare var Sök / lägg till är nu Användare, med lite statistik och möjlighet att söka efter andra användare. I övrigt är det några småbuggar som har rättats till.

Till sist; fortsätt maila! Det är jättekul att höra vad ni tycker och få förslag på förbättringar!